Najava – Poziv za sudjelovanje na 23. Varaždinskom polumaratonu

218

Poštovane trkačice i trkači, prijatelji sporta,

u nedjelju, 17.09.2017. održava se 23. Varaždinski polumaraton, te Vas ovim putem pozivamo da se prijavite i sudjelujete u našoj utrci.
Kao i uvijek možete birati između polumaratonske utrke i utrke građana dužine 5 km.
Od prošle godine trasa utrke ponovno je premještena na gradske ulice, pa polumaratonska dionica prvih šest kilometara i posljednjih prolazi kroz sam centar grada, dok se prvi kilometar trči kroz samo središte grada uključujući i glavni gradski trg. Posebnost utrke je i u tome da je start i cilj na Kapucinskom trgu, a ispod kojeg se nalazi velika podzemna garaža tako da možete vozilom doći na samo mjesto okupljanja, starta i cilja.
Osim atraktivne trase zanimljivi su i ostali sadržaji koji će se održavati u sklopu ove sportske manifestacije poput mjerenja tlaka i šećera u krvi za sve zainteresirane (Društvo za zaštitu dijabetesa), prezentacija nordijskog hodanja, predstavljanje programa i projekata zdravog života i prehrane od strane polaznika Prirodoslovne i rudarske srednje škole u Varaždinu …
Utrka je idealna i za obiteljski sportski dan jer se osim utrka na 21,1 i 5 kilometara održavaju se i dječje utrke na 500 m i 1000 m, a za koje nema startnine. Sva djeca dobivaju poklone za sudjelovanje u utrci, a najbolji i nagrade.
23. Varaždinski polumaraton ima i humanitarni karakter jer će svi sudionici koji završe polumaratonsku utrku dobiti unikatnu medalju izrađenu od strane učenika Centra za odgoj i obrazovanje djece s posebnim potrebama Tomislav Špoljar iz Varaždina, a koje se plaćaju iz startnina sudionika. Sami polaznici spomenute škole dodjeljivat će kao i prošle godine finišerske medalje sudionicima u cilju.
Mi kao organizator od svake polumaratonske startnine doniramo 10 Kn za potrebe spomenutog Centra pa je prošle godine tako prikupljeno i predana donacija u iznosu od 4500 Kn.

Za vrijeme trčanja ulicama Varaždina dočekat će Vas još nekoliko ugodnih iznenađenja koja će utrku učiniti još lakšom, zanimljivijom i ljepšom za Vas.
Na linku raspisa utrke možete vidjeti sve detalje utrke:
http://www.marathon95.hr/stranice/varazdinski-polumaraton-2017
a izdvajamo:
– startnina 120 Kn sve do petka 15.09. a na dan utrke 150 Kn pri čemu se i dalje dobiva startni paket
– startnina za utrku građana i na dan utrke iznosi 50 Kn
– u paketu za polumaratonce se osim ostalog nalazi atraktivna sportska majica poznatog proizvođača sportske opreme JOMA (slika u prilogu)
– najbrži trkači dobivaju nagrade kao i najbolji u starosnim kategorijama koji dobivaju vrijedne nagrade sponzora JOMA 

Trasa polumaratonske utrke cijelom dužinom zatvorena je za promet radi sigurnosti trkača.
Nadamo se da ste u ovom pozivu pronašli barem jedan razlog da i Vi budete sudionikom nedjeljnog sportskog događaja, te da ćete se pridružiti stotinama trkača koji će u nedjelju prošarati ulice baroknog grada.
Ako još niste, prijavu možete izvršiti na ovom linku
http://www.marathon95.hr/prijave

Srdačan pozdrav !

TK Marathon95
Organizacijski odbor 23. Varaždinskog polumaratona

 

Podijeli objavu