2. OMIŠKI POLUMATARON KANJONOM RIJEKE CETINE

120

Nakon uspješno organiziranog prošlogodišnjeg prvog Omiškog polumataron „Volim trčanje! Volim kanjon Cetine!“ (https://www.youtube.com/watch?v=W6STCzbtZEk) na kojem je pobjedu odnijela Nikolina Šustić iz AK Sljeme, Turistička zajednica Grada Omiša i ove godine povodom Svjetskog dana turizma u suradnji s Gradom Omišom, ŠU Omiš-plivačkim maratonom i športskim atletskim klubom „Omiš“ organizira rekreativnu utrku i polumaraton kanjonom rijeke Cetine, koji će se održati u subotu, 30. rujna 2017. godine s početkom u 10:00 sati.

Grad Omiš idealan je domaćin za ovaj vid rekreacije s obzirom da se radi o destinaciji kojoj mnogi s ponosom tepaju da je svojevrstan jedinstveni centar avanturističko-sportske turističke ponude.

U Omišu možete uživati u raftingu, kayakingu, paraglidingu, trekingu, hikingu, slobodnom penjanju, canyoningu i zip-lineu. „Volim trčanje! Volim kanjon Cetine!“ naziv je utrka koje su dodatno obogatile postojeću ponudu. Održavaju se u krajoliku kanjona rijeke Cetine, zaštićenom od 1963. godine, koji će zasigurno svojom netaknutom prirodom svakom sudioniku utrke pružiti neponovljiv ugođaj i dodatnu motivaciju.

„Volim trčanje! Volim kanjon Cetine!“ je kružna utrka, start i cilj polumaratona su na Poljičkom trgu, dijelu povijesne jezgre Omiša.

– polumaraton se trči kroz kanjon Cetine četiri puta po 5,274 kilometra do izletišta Radmanove mlinice (ukupno: 21,097 km)

– rekreativna utrka se trči 3 kilometra uzvodno ravničarskom trasom kanjona Cetine i natrag do starta-Poljičkog trga (ukupno: 6 km)

Staza polumaratona ima važeći cetrifikat “Međunarodnog udruženja maratona i cestovnog trčanja” (AIMS-a).

Obje utrke počinju u 10:00 sati.

Za sve sudionike utrka osiguran je obrok, a najbolji će biti nagrađeni novčanim nagradama, peharima, medaljama i majicama.

Prijave i više informacija na web stranici: https://www.stotinka.hr/hrv : https://www.stotinka.hr/hrv/dogadjaj/450

Utrka je u sustavu natjecanja Hrvatske udruge za cestovno i planinsko trčanje HUCIPT(www.hucipt.hr).

Svi ste dobrodošli!

Za dodatne informacije slobodno nas kontaktirajte:

TZG OMIŠ

021 861 350

info@visitomis.hr

Podijeli objavu