Rezultati Prvenstva Hrvatske u cestovnom trčanju (3,5 i 10 km) u Makarskoj

608

U organizaciji AK Sveti Marko i pod pokroviteljstvom Grada Makarska, a u sklopu proslave Dana grada, u nedjelju, 23. listopada, održana je druga atletska utrka na 10 kilometara, u sklopu koje je se održalo i Prvenstvo Hrvatske u cestovnom trčanju za kategorije kadeta/kinja (3km), mlađih juniora/ki (5km), starijih juniora/ki, i seniora/ki na 10 km.

Prije glavne utrke na kojoj su sudjelovale 106 trkačice i trkača, mališani, djevojčice i dječaci do 10 godina, utrkivali su se na dionici od 200m.

Usljedila je utrka kadeta i kadetkinja na 3000m, prvo mjesto osvojio je Toni Bozac iz Atletskog kluba Istra, a prva kadetkinja bila je Tina Šmid iz Atletskog kluba Agram.  U utrci mlađih juniora i juniorki na 5000m prvo mjesto osvojio je Zlatko Kožuhar iz atletskog kluba Agram, a među mlađim juniorkama prvo mjesto je osvojila Lora Ontl iz atletskog kluba Dinamo Zrinjevac.

U glavnoj utrci od 10 km sudjelovali su članovi 10 atletskih klubova iz različitih krajeva Hrvatske. Prvo mjesto u ukupnom poretku seniora osvojio je Danijel Fak iz Atletskog kluba Svetice, a prvo mjesto od seniorki osvojila je Matea Parlov iz Atletskog kluba Dinamo Zrinjevac.

U ekipnoj konkurenciji prvo mjesto za seniore osvojio je Atletski klub Agram, a za seniorke također Atletski klub Agram.

Vremenske prilike koje su išle na ruku trkačima, dobra organizacija uz sudjelovanje volontera, a najviše dobra volja i ljubav prema ovom sportu još jednom su potvrdili dva stara gesla „U zdravom tijelu, zdrav duh“ i „Sve se može, kad se hoće“, zato i vjerujemo da se vidimo dogodine na trećoj po redu 10km atletskoj utrci kroz grad Makarsku.

Rezultati-Makarska-10km-10

Podijeli objavu