Proljetni Vip zagreb polumaraton, 19.03.2017.

1063

Utrka je prvi put u sastavu Hrvatskog cestovnog Kupa. Iako je tek treće izdanje polumaratona već sad je jedna od najmasovnijih utrka u Hrvatskoj.

Idućeg vikenda, u nedjelju 19. ožujka 2017. na rasporedu je 2. Vip ZAGREB21 – Zagrebački proljetni polumaraton. Kružna staza sastoji se od dva istovjetna kruga i posjeduje službeni AIMS certifikat. Relativno je ravna i vrlo brza i omogućuje postizanje dobrih rezultata.

Prošle godine je Marija Vrajić na njoj postigla svoj osobni rekord, a ove godine se očekuje dolazak ponajboljih hrvatskih polumaratonaca i trkača iz Regije, prije svega u ženskoj konkurenciji gdje su svoj dolazak najavile Olivera Jevtić iz Srbije i Sonja Roman iz Slovenije. U muškoj konkurenciji uz naše legendarne trkače Zorana Žilića i Drage Paripovića, za najbolja mjesta borit će se odlični kenijski, slovenski i mađarski trkači.

Za sve sudionike pripremljeni su bogati startni paketi, novčane nagrade za najbolje, a start je u 9:00 ispred zgrade Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.

Uz polumaraton, na rasporedu je utrka na 5km i utrka štafeta na 21,1km. Prijave su otvorene još do 10.03.2017. Kompletna startna lista bit će objavljena 14.3.2017. Sve informacije i prijave preko službene stranice utrke www.zagreb21.run

 

Podijeli objavu