PRAVILA I PROPOZICIJE


Siječanj 2016 god.

HAS – Pravila i propozicije za cestovna i planinska natjecanja 2016

POPIS CESTOVNIH UTRKA U HRVATSKOJ SA VAŽEĆIM CERTIFIKATOM U 2016 GODINI, (30.03.2016).

PRAVILA I PROPOZICIJE HUCIPT – 2016

I. TEMELJNE ODREDBE

Članak 1.

(1) Ovim Pravilnikom uređuju se Pravila i Propozicije natjecanja Hrvatskih kupova i Lige u Cestovnom i Planinskom trčanju (u daljnjem tekstu KUP i LIGA).

(2) Odredbe ovog Pravilnika obvezuju sve klubove i organizatore utrka uključene u KUP i LIGU.

(3) U bodovanju za ukupan plasman KUP-a i LIGE sudjeluju klubovi članovi HUCIPT-a i članovi tih klubova. Svi klubovi moraju biti i članovi Hrvatskog atletskog saveza, kao i svi članovi tih klubova koji će se bodovati za Ligu i Kup. Godišnja članarina HUCIPT-u iznosi 300 kn za klub i sve članove kluba. Krajnji rok za plaćanje članarine je 15.02.2016. Bodovanje kluba i atletičara počinje tek nakon uplaćene članarine, te preuzimanjem spiska članova pojedinog kluba koje je klub prijavio u Hrvatski atletski savez i HUCIPT-u. Klubovima koji su predali zahtjev za članstvo u HAS i HUCIPT, po članku 43. Statuta HUCIPT-a, također se omogućuje natjecanje i bodovanje u HUCIPT- ovoj Trećoj Cestovnoj i Planinskoj Ligi, te svim kupovima u HUCIPT-u do prve skupštine HAS-a, na kojoj će biti primljeni u punopravno članstvo. Spisak članova tih klubova svaki klub treba poslati HUCIPT-u.

Navedeni članovi svakog kluba ne smije biti registriran za ni jedan drugi klub HAS-a. Članovi tih klubova u tekućoj natjecateljskoj sezoni ne može se bodovati niti za jedan drugi klub. U jednoj kalendarskoj godini natjecatelj/ka može nastupati samo za jedan klub ( i to onaj prvi na kojem se pojavio u ciljnom službenom poretku na koji ne bi dana od objave rezultata utrke.

  • CIJELA PRAVILA I PROPOZICIJE ZA 2016. PROČITAJTE OVDJE